Weekendafsluiting A67 Zaarderheiken – Asten

  • Home
  •  / 
  • Nieuws
  •  / 
  • Nieuws
  •  / 
  • Weekendafsluiting A67 Zaarderheiken – Asten

Weekendafsluiting A67 Zaarderheiken – Asten

In 2018 heeft Combinatie Via Optimum (Dura Vermeer – Van Doorn) het contract ‘Variabel onderhoud asfaltvlakken’ gegund gekregen. Sindsdien vinden er diverse (weekend)afsluitingen plaats om onderhoudswerkzaamheden aan zowel het asfalt alsook aan kunstwerken uit te kunnen voeren. Traffic Service Nederland werd ingeschakeld om de verkeersmaatregelen te verzorgen.

Zo ook in het weekend van 23 april. In dit weekend werden er diverse asfalteringswerkzaamheden uitgevoerd aan de A67, zoals bijvoorbeeld aan het asfalt ter plaatse van het Weigh-In-Motion systeem. Door natuurlijke slijtage was het nodig om een gedeelte van de asfaltdeklaag en de tussenlaag te vervangen. Dit zodat, later dit jaar, de lussen van het weigh-in-motion systeem opnieuw aangebracht kan worden.

Dit betekent dat de A67 vanaf knooppunt Zaarderheiken en van Asten tot Leenderheide van vrijdagavond 23 april t/m zondag 25 april werd afgesloten voor al het verkeer. De afsluiting betrof de gehele weg, dus rijbaanbreed en inclusief vluchtstroken.

Het verkeer werd vanaf Venlo en vanaf Asten omgeleid zodat het verkeer, óók tijdens de werkzaamheden, veilig en vlot kon doorstromen. Bij verkeersplein Leenderheide werd het verkeer weer naar de A67 gestuurd. Door de afsluiting van de A67 was ook de verzorgingsplaats nabij het tankstation afgesloten. Om de aanwezige vrachtwagenchauffeurs hierop te wijzen werden er meertalige flyers uitgedeeld door TSNed.

Rogier Rutgers (Projectmanager bij TSNed) vertelt: “Vanaf de voorbereidingsfase is TSNed betrokken om het ontwerp en de beheersmaatregelen op te stellen. Middels diverse overleggen hebben we alles afgestemd met de omgevingsmanager en de wegbeheerders. Met deze werkwijze zorgden wij ervoor dat de communicatie en de samenwerking tussen partijen helder is. Als resultaat hiervan verliep de uitvoering naar wens en werd de weg weer op tijd vrijgegeven voor het verkeer”.

 

(afbeelding ter illustratie)