Vuelta2020

Vuelta2020

In 2020 heeft de “Vuelta a España” haar start in Nederland. De Vuelta is de Spaanse wielerronde die, net als de Tour de France, drie weken duurt.

Nadat TSNed eerder al betrokken is geweest bij de Tour de France (Utrecht) en de Giro d’Italia (Apeldoorn) zijn wij ook voor La Vuelta Holanda2020 aangesloten om de verkeersplannen op te stellen en de verkeersmaatregelen te treffen voor alle drie de etappes! Naast het feit dat wij onze kennis en kunde kunnen etaleren houdt dit ook in dat wij, TSNed, bij alle drie de grote rondes betrokken zijn geweest. Wij zijn zeer trots op deze trilogie!

Sinds de aanloop fase van het ontwerp van de verkeersplannen wordt er nauw samen gewerkt met de Projectorganisatie La Vuelta Holanda2020, de wegbeheerders, politie en Arcadis. Dit resulteert in een goed lopend proces waarbij ruim op tijd kan worden begonnen met het plannen van de uitvoering.
Die uitvoering vereist een enorme capaciteit. Traffic Service Nederland kan deze capaciteit bieden doordat we met meerdere vestigingen samenwerken.

De etappes
De Gran Salida van de Vuelta a España is in Utrecht. De Spaanse grote ronde start met een ploegentijdrit van 23,7 kilometer in Utrecht.

 

1e etappe: Utrecht – Utrecht

 

2e etappe: ’s-Hertogenbosch – Utrecht
De tweede etappe start in ‘s-Hertogenbosch en zal, na een 183km lange etappe, in Utrecht finishen.

 

3e etappe: Breda – Breda
De derde etappe kent haar start en finish in de stad Breda. De etappe bevat 196km waarbij een rondje wordt gemaakt door de provincie Noord-Brabant