TATA STEEL

Sinds 1 april 2018 verzorgt TSNed op het terrein van Tata Steel, voor zowel Tata Steel als alle onderaannemers, de tijdelijke verkeersmaatregelen.

Tata Steel in IJmuiden is onderdeel van de Europese activiteiten van Tata Steel. Bij Tata Steel in IJmuiden werken ruim 9.000 mensen. Tata Steel in IJmuiden produceert en levert jaarlijks meer dan 7 miljoen ton hoogwaardig staal in de vorm van rollen, met daarbij ook ontwerp-, technologie- en consultancyservices. Het staal uit IJmuiden wordt met name verwerkt in de automobielindustrie, de bouw en de verpakkingsindustrie. Het materiaal wordt verder toegepast in batterijen, buizen, industriële voertuigen en in witgoed, zoals koelkasten en fornuizen.

Het bedrijventerrein van Tata Steel in IJmuiden is ca. 750 hectare groot. Dit zijn bijna 1.500 aaneengesloten voetbalvelden. De oppervlakte is te vergelijken met bijvoorbeeld de Gemeente Bussum. Om alle fabrieken, depots en kantoren te ontsluiten liggen er velen wegen die dagelijks door onder andere fietsers, scooters, personenauto’s, vrachtwagens, dumpers, shovels enz. worden bereden.

Dit is dan ook de locatie waar wij met teams aan het werk zijn. Voor deze opdrachtgever plaatsen, onderhouden en verwijderen wij de tijdelijke verkeersmaatregelen. Deze tijdelijke verkeersmaatregelen zijn nodig voor bijvoorbeeld wegonderhoud, onderhoud aan de fabrieken en calamiteiten.

Rieuwert Scholten, Vestigingsmanager Amsterdam, vertelt: ‘De visie van Traffic Service Nederland is om dicht bij de klant te zijn en hem volledig te ontlasten. Vandaar dat we dan ook volledig zelfstandig en met een vast team opereren vanaf onze locatie op het Tata Steel terrein (zie foto). Op deze locatie is altijd voldoende materieel aanwezig om de reguliere en calamiteiten maatregelen te plaatsen. We hebben dan ook 365 dagen per jaar 24/7 een reactietermijn van 30 minuten. We zijn dan ook heel trots dat Tata Steel ons voor een langere periode het vertrouwen heeft gegeven de tijdelijke verkeersmaatregelen voor hun te mogen organiseren’.