Operation Market Garden

Operation Market Garden

omg-route-noord-2019-18Op zaterdag 14 en zondag 22 september vond, in het kader van de herdenking van 75 jaar Market Garden, een rit van historische legervoertuigen plaats. Op deze twee dagen reed de colonne, die uit maar liefst 600 voertuigen bestond, van Leopoldsburg in België naar het eindpunt aan De Waal in Nijmegen. Tussen de twee ritten verbleven de deelnemers een week lang op een tijdelijk kampement nabij Veghel, waar publiek de voertuigen van dichtbij konden bekijken en waarbij zij konden genieten van diverse demonstraties met historisch en modern legermaterieel.

De Stuurgroep OMG2019, bestaande uit de organisatie van de rit en diverse overheden, heeft Traffic Service Nederland gevraagd hun partner te zijn voor alle verkeersmaatregelen die noodzakelijk zijn voor dit evenement. Met de ervaring die TSNed in 2014 heeft opgedaan in de begeleiding van dit evenement, is in het voorjaar en de zomer van 2019 gewerkt aan een operationeel verkeersplan. TSNed heeft hiervoor alle verkeersplannen tot op het detail van kruispunt niveau uitgewerkt en deze met alle betrokken wegbeheerders, hulpdiensten en OV-bedrijven afgestemd. Dit gebeurde onder andere tijdens de speciaal daarvoor georganiseerde informatiebijeenkomsten.

Tijdens de uitvoering van het evenement heeft TSNed alle tijdelijke verkeersmaatregelen geleverd. In totaal zijn hiervoor onder andere zo’n 1400 afzethekken en 800 omleidingsborden geplaatst en zijn er per dag ruim 50 verkeersregelaars ingezet bij de calamiteitendoorgangen  voor hulpdiensten.

TSNed was geheel verantwoordelijk voor het afsluiten en vrijgeven van alle wegen op de route van de colonne. De uitvoering van het evenement werd op beide dagen aangestuurd vanuit een Operationeel Centrum van waaruit de minutenplanning werd gecontroleerd en waardoor snel ingespeeld kon worden op onvoorziene omstandigheden op de route.

omg-route-noord-2019-24