Interview: HR Groep over #WeekvandeCE

Interview: HR Groep over #WeekvandeCE

In de week van de Circulaire Economie interviewen wij dagelijks een van onze partners. Het vierde interview is met Hans Heijmans, manager commercieel team, HR Groep Streetcare. De HR Groep draagt bij aan verkeersveiligheid en helpt bij het verfraaien van openbare ruimtes.

Hoe draagt jouw bedrijf bij aan de circulaire economie?
Hr Groep Streetcare is binnen de verkeersborden branche de initiatiefnemer en voorloper op het gebied van duurzaamheid, circulariteit en digitalisering. Wij vervangen oude borden voor 100% Biobased borden of recycled plastic. Met behulp van sensortechnieken en technisch data beheer kunnen we er voor zorgen dat essentiële borden worden herkend en geen bord onnodig blijft (be)staan. Less is more! Een optimaal verkeersborden areaal op de Nederlandse wegen zorgt voor het tegengaan van luchtverontreiniging en geluidshinder maar zeker ook aan de verbetering van de verkeersveiligheid.

Hoever denk je dat wij in Nederland zijn over 10 jaar op het gebied van de circulaire economie?
Ontwikkelingen gaan razendsnel. Het is al lastig om 2 jaar vooruit te kijken. Laat staan 10 jaar! We zien nu al dat er samenwerking in ketens ontstaat waarbij gezamenlijk gezocht wordt naar oplossingen om te participeren in het behalen van de klimaatdoelstellingen. Dit is naar ons idee essentieel. Hoe Nederland er over 10 jaar uitziet? Een stuk op de goede weg richting Klimaat Neutraal!

Wat zie je als grootste uitdaging op het vlak van circulair ondernemen?
De grootste uitdaging is om de benodigde fondsen te blijven creëren voor het verder ontwikkelen en het nemen van nieuwe initiatieven met betrekking tot circulariteit en duurzame producten en diensten. Ideeën zijn er genoeg! We zijn beland in een sterk concurrerende markt. De prijzen van grondstoffen zijn enorm gestegen. De juiste keuzes maken is een uitdaging!